Нина, отличен на тази сложна рецепта!! . Както забелязвам ти си я приготвяла, снимките са си твои, браво! Не бих могла да я повторя. Няма смисъл да чукна на "ти я сготви тази рецепта" защото няма и да се опитвам, излишно е , въпреки че я прочетох два пъти. Още веднъж, браво!
Изглежда прекрасно! Никога не съм си помисляла, че мога да го направя, не съм се занимавала с такова нещо, може би е лесно, не знам, но го обичам за похапване.....
Благодаря, момичета за оценката на тортата. Трябва да споделя, че ако сега започна да я приготвям отново изобщо няма да ми коства толкова време, то винаги в началото е така, моткаш се. Много е описанието ѝ като рецепта, но като приготвяне става много бързо и най-вече не е трудно, то и моите рецепти са винаги такива, бързи и лесни, а и винаги си подбирам рецепти които винаги да са сполучливи, да няма фалове при тях. На вкус е прекрасна, лека е и най-вече не е много сладка, може би защото освен черешите има и вишни и не добавях повече захар от посоченото.
Поздрав! Марчева
Весе, благодаря, но ако знаеш колко бях впечатлена аз и моите домашни хора, а и приятелките ми...не съм очаквала такъв фантастичен богат вкус, ама наистина богат вкус...Рецептата влезе при моите най-добри рецепти, които съм си записала. За първи път го правих, много е лесен, вярно, много са съставките, спазих ги до последно и бях много доволна от резултата. Жалко, че мина някак вяло тук, не успяха колежките кулинарки да го оценят достатъчно.
Благодаря, Илияна за рецептата. Много е добра. Само бих заменила маста с масло, не работя с мас, а както прочетох от теб, че може да се замени.
PS Добавената снимка от Мина Димитрова е рогчета - баници с кори, не е точна.. Не е работено точно по рецептата, това не е тесто, а кори за баница или бутер такова, не мога точно да преценя кое от двете е.
Всяка година по празниците приготвям ваниловите сладки на Наталина, само тази година ги пропуснах за което съжалявам, но сили не ми останаха вече за тях. Разкошни са и силно ги препоръчвам на всяка една кулинарка.
Доби, благодаря , че ги сподели!
Харесвам аромата на Гарам-Масала, но си го купувам в насипно състояние, оригинален е. 50 г е напълно достатъчно за много време. Държа го в плътно затворено бурканче. Не бих казала, че е подходящ за всякакви ястия, само за определени, . и за някои видове маслени сладки и добавка на подправката Тонка боб. Наистина придава прекрасен аромат
Добавената снимка от Исман Алиева Ибрямова не отговаря на рецептата" Питка с шарена сол и сусам". Няма нищо общо и снимката показва вид обредна погача.
Много ми хареса тази рецепта.! Дали ще стане и със свинско крехко месо, че у нас пилето не е много на почит?? Ще се пробва. Да те попитам, Вили, а плънката не изтича ли много след като корите са обърнати ,въпреки че се свити краищата ми?
Не мога да разбера снимката на Петя Петрова какво прави тук, качена е снимка на печено месо със зелена салата, има някаква грешка....или аз не довиждам добре.?? Моля, снимката на Петя Петрова да бъде свалена от тази прекрасна рецепта Пухкава масленица със сирене на Соня Плеснева.
Благодаря!
Много харесвам такива печени картофи. Само добавям вместо чили, пеперончино за по-голям вкус и маслото го смесвам със зехтин. Нали не съм много по месото , без да съм вегетарианец, да се разбере все пак , де това е прекрасната вечеря за мен.
За много години на всички прекрасни кулинари!
За много години на екипа на Готвач БГ".
С най-добри пожелания към всички за много здраве и спокойна Нова година!
Хубави и приятни празници пожелавам!
Добавям две снимки към рецептата на уникалните френски палачинки. Днес ги приготвих за следобедното кафе, едната е със сладко от мандарини, пуснала съм рецепта как се приготвя и със сладко направено от мен със зелени смокини. Удоволствието е мое.
Моите коментари