Моите коментари

marcheva14 коментира:
Станислава, благодаря, че качи снимка към основната рецепта на това тъй обичано от всички ястие. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Благодаря за доверието, Данче! Наистина е страхотна. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Ваня, благодаря! Това ми дава ориентир.
marcheva14 коментира:
Сийче, благодаря , че ми обясни. Не съм виждала и не съм ползвала, но както ми казваш предполагам , че у нас няма да се хареса. Нея ще я пропусна, иначе рецептата е хубава, жалко, че няма собствена снимка качена, защото всичко което се опитах да приготвя оттук без собствена снимка беше пълен провал, последното беше "Неизсъхващ козунак, хвърлих го.
marcheva14 коментира:
Чудно красива е, Ваня,!! и като разглеждах продуктите брашното би трябвало да е около 700-800 г максимум, не знам и не мога да го твърдя, но течността това предполага. Бих искала и аз да зная, примерно колко брашно се ползва. Следващия път ще ни кажеш, примерно колко си ползвала от 1 кг . Благодаря за споделеното! Поздрав!!
marcheva14 коментира:
Хубава рецепта, всички продукти са ми на лице , ама тази хвойна изобщо не ми е ясно каква е и от къде мога да я намеря. Вероятно придава хубав аромат, нямам и на идея какво е.
marcheva14 коментира:
Върнах се отново за да "сготвя" тази прекрасна рецепта, но не ми се разрешава в рамките на 30 мин, а утре може и да забравя, та да знаеш, че съм го направила все едно. Разкошната ти е рецептата и прекрасно изглеждат снимките ти. Поздравления!
marcheva14 коментира:
Бавна, но много хубава рецепта и чудесно представени снимки! Браво!
marcheva14 коментира:
Рецептата е добра, но така не се приготвят сотирани картофи, и би трябвало рецептата да е: "Задушено телешко с гъбен сос и картофки на фурна."
marcheva14 коментира:
Според мен е разтворимо мляко на прах - Nesquik
marcheva14 коментира:
По принцип не работя рецепти , които нямат качени собствени снимки, но тази рецепта на "Неизсъхващ козунак" все ме караше нещо да я поглеждам. Много пъти я четох и все я оставях във времето, но днес реших , че ще я приготвя за да разбера дали наистина този козунак е "неизсъхващ". Времето до края на седмицата ще покаже. Като даденото количество е много голямо и го разделих на три и се получи козунак с около 1 кг и 300 г. Работила съм го изцяло в миксер. В рецептата забелязах, че не е посочен никакъв аромат , а по принцип в козунак се добавя лимонова кора, портокалова кора, ванилия, ром , така че аз от себе си ги добавих, но също така захарта е малко като грамаж и трябваше да добавя още , може би около 300 г което е мой пропуск, но спазвах рецептата така както е зададена, но ако реша да го направя за Великден вече ще зная. Бадемите които се добавят са необелени, което също ме дразни и при повторно изпълнение ще добавя бланширан бадем. Интересното при тази рецепта е това, че течността е малко, но тя тук се допълва от разбитите на пяна жълтъци и разбитите на сняг белтъци. Консистенцията на тестото е мека, фина и пухкава, не е сбит. Тъй като работя всякакви видове козунаци от много години, било класически, с Маскарпоне и сметана, със заквасена сметана, с Дулсе де Лече и т.н. имам определено поглед и мога да преценя всяка една рецепта, а и съм пуснала достатъчно снимки и рецепти на работени от мен такива рецепти. Тази рецепта е добра, но , и имам забележки относно изпълнението ѝ . PS Не мога да разбера, а го забелязвам определено при някои потребители, кулинари, как така пускат рецепти на които нямат качени собствени снимки, което ми говори, че дадена рецепта е само преписана от някъде и напечатана, а може и да е защото имат вече висок ранг и само преписват рецептите от кулинарни сайтове и ги пускат, не знам.... Благодаря за споделената рецепта.
marcheva14 коментира:
Соня, здравей! Разрешавам си да кача още една снимка към твоята рецепта. Спазих всичко което си написала, но единствено не активирах предварително маята , а всичко замесих наведнъж в миксера. Резултат прекрасен, хрупкава коричка, аромат чудесен и много добра структура на хляба. Благодаря за споделеното! Поздрав!
marcheva14 коментира:
Аааа, Нинче , това, розмарина аз си го харесвам. Замразила съм си и го ползвам, накълцвам го с нож. Тук, в рецептата видях, че е много малко, само е щипка, достатъчно е. Липсваше известно време, забеляза се... мда. и веднага след като видях рецептата публикувана вече знаех, че това си ти. Отново поздравления!
marcheva14 коментира:
Нинче, не мога да не гласувам за тази прекрасна рецепта! Поздравления! Прекрасно изглежда!
marcheva14 коментира:
Третата снимка не отговаря на рецептата, това някаква баница ли е, тутманик ли е с кренвирши. Тиквички - няма.
marcheva14 коментира:
Данче, благодаря ти! Разкошна е рецептата! Честно! Много е вкусна, или аз обичам такива по-сухи неща, не си падам много по готвения ястия със сосове и залъци хляб за топене. Пробвай някой ден. Поздрав!!
marcheva14 коментира:
Албенка, ти никога не можеш да ме разочароваш.! Твоите рецепти винаги са прекрасни. Да, така и предполагам , че при второто им вкарване във фурната би трябвало да се пече на ниски градуси за по- дълго време заради белтъците. Малко време ми трябва и ще ги врътна. Още веднъж , благодаря!
marcheva14 коментира:
Благодаря, Албенка! Ще си ги запиша.