Здравей, от 2 седмици се опитвам да си направя малка градина в кухнята. Имам див лук, босилек и магданоз къдрав (още не са поникнали но се надявам савсем скоро да поникнат) и искам да си засадя още нещо. Ще се радвам да споделиш дали се отглежда трудно ригана, в каква почва си го насадила и други особености за него. Предварително ти благодаря, хубав ден!
Статията е добре написана и полезна, но ще допълня с това че ако засаждате див лук от семена той ще започне да расте не по-рано от 4та седмица (по това се съди и дали се е хванало растението), обича и температури не по ниски от 15 - 20 градуса.
Аз преди седмица си засадих няколко подправки в сандъчета, които седят на светло и топло в кухнята.Използвах естествена пръст от под борове,тя е доста богата на хумусни вещества,а боровите иглички които са останали в пръста ще продължават да я подхранват с тяхното разграждане.
Дивият лук е много подходящ за различни салати, предястия, сосове и е много вкусен.
Подсладител Е952 се сряща почти във всички сокове, газигани напитки и сладки лакомства (в някой просто не е отбелязан като номер, а с наименованието си) среща се дори в бозата която преди се водеше за полезна.
Има и още доста Е-та които в България не се контролират и са позволени, а всъщност са опасни и забранени почти по цял свят.
Днес направих тези плескавици за вечеря и съм доволна от резултата. Струва си да се направят- бързи са, лесни и вкусни. Аз добавих и топено сирене и песен лук.
Днес ги направих за вечеря, станаха бързо и доста лесни и бяха вкусни. Аз ги поднесох с млечен сос (кисело мляко, сирене, майонеза, краставица и копър) вместо настърган кашкавал.
Днес направих за вечеря шницелите и станаха много вкусни. Нестанаха като на снимката, а и малко промених рецептата ( замених виното със бира и добавих и гъби). Заслужава си да се направи.
Моите коментари