Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Delfina»Моите коментари
Delfina
Delfina
Новак

Моите коментари

Delfina коментира:
РиганРиган30.01.2021
Здравей, от 2 седмици се опитвам да си направя малка градина в кухнята. Имам див лук, босилек и магданоз къдрав (още не са поникнали но се надявам савсем скоро да поникнат) и искам да си засадя още нещо. Ще се радвам да споделиш дали се отглежда трудно ригана, в каква почва си го насадила и други особености за него. Предварително ти благодаря, хубав ден!
Delfina коментира:
Статията е добре написана и полезна, но ще допълня с това че ако засаждате див лук от семена той ще започне да расте не по-рано от 4та седмица (по това се съди и дали се е хванало растението), обича и температури не по ниски от 15 - 20 градуса. Аз преди седмица си засадих няколко подправки в сандъчета, които седят на светло и топло в кухнята.Използвах естествена пръст от под борове,тя е доста богата на хумусни вещества,а боровите иглички които са останали в пръста ще продължават да я подхранват с тяхното разграждане. Дивият лук е много подходящ за различни салати, предястия, сосове и е много вкусен.
Delfina коментира:
Направих ги за вечеря, но станаха доста сухи. Бяха вкусни но небеше това което аз търсех като вкус.
Delfina коментира:
Много е вкусно и със сладолед :)
Delfina коментира:
Нищо общо между снимката и ястието, с изключение на ориза
Delfina коментира:
Подсладител Е952 се сряща почти във всички сокове, газигани напитки и сладки лакомства (в някой просто не е отбелязан като номер, а с наименованието си) среща се дори в бозата която преди се водеше за полезна. Има и още доста Е-та които в България не се контролират и са позволени, а всъщност са опасни и забранени почти по цял свят.
Delfina коментира:
Днес направих тези плескавици за вечеря и съм доволна от резултата. Струва си да се направят- бързи са, лесни и вкусни. Аз добавих и топено сирене и песен лук.
Delfina коментира:
Днес ги направих за вечеря, станаха бързо и доста лесни и бяха вкусни. Аз ги поднесох с млечен сос (кисело мляко, сирене, майонеза, краставица и копър) вместо настърган кашкавал.
Delfina коментира:
Днес направих за вечеря шницелите и станаха много вкусни. Нестанаха като на снимката, а и малко промених рецептата ( замених виното със бира и добавих и гъби). Заслужава си да се направи.
Delfina коментира:
Много интересна рецепта, но наистина нестава мн ясно дали каймата ще се изпържи или ще остане леко сорова и ще направи глетава питката.
Delfina коментира:
За по-добро разпределяне на ябълките ( крушите) е хубаво да се овалят малко в брашно така не се слепват. Иначе рецептата е мн добра, но с 4 яйца.
Delfina коментира:
бекона като не е овалян в брашно няма ли да се слепят и да паднат на дъното пърченцата?
Delfina коментира:
Здравейте, понеже не е опоменато с каква точно риба се прави искам да попитам, някой който я е правил каква риба е използвал? Благодаря!