Васил
Васил
Новак

Коментарите на Васил

  • Васил коментира:Как да си направим квас за хлябКак да си направим квас за хляб22.01.2013Марияна, има доста начини за приготвяне на квас. Ето ти начина по който ние със съпругата ми си го правим:две три лъжици бяло брашно, една лъжица пшеничени трици, това се слага в буркан от компот, разбърква се с вода до гъстота на тесто за кекс и се покрива с марля,без капачка, или ако има капачка пробийте няколко отвора на нея, за да има кваса достъп до въздух.Кваса се подхранва по два пъти но денонощия с една лъжица бяло брашно и малко вода за да се поддържа гъстотата.Добре е да се държи на температура около 25 градуса.Пшеничени трици повече не са необходими.Използвай нехлорирана вода, ако нямаш остави вода от чешмата да престои два дни и тогава я ползвай.След 5-6 дни кваса започва да шупва, появяват се мехурчета , сякаш се движи.Кваса се използва за тесто когато е максимума на шупване.За 600-700 грама брашно ти е нужен около 150 грама квас.Нищо сложно, дори мерките са приблизителни.Хляба се пече когато е добре втасал на 180 градуса за около 35 минути, без вентилатор, защото иначе изсъхва и кората става много твърда.Като извадиш тавичката от фурната, напръскай малко с вода и завий с кърпа.Изчакай да изстине и....приятен апетит!...покажи още
  • Васил коментира:Готвене на месо с плодовеГотвене на месо с плодове12.11.2012Точно така,Бойчо! Ние си имаме наши вкусове, с които сме преживяли 1300 години.За гроздето-начините на консумация са основно два:прясно и ферментирало!
  • Васил коментира:Косми и хлебарки в топлите витрини на магазинитеКосми и хлебарки в топлите витрини на магазините06.05.2012Никога не купувам готова храна!Не знам какъв мърльо/мърла/ я е приготвил и в какви хигиенни условия.
  • Васил коментира:Суджук от конско месоСуджук от конско месо20.04.2013СуджукСтрува ми се, че 175 гр. сол е твърде много!