Gotvach.bg»Избрани Колекции»Агнешка Плешка с Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

В купичка много внимателно смесваме сухите подправки като ги стриваме леко. Измиваме и подсушаваме месото, обтриваме го старателно от всички страни...

Разбърква се ястието и се захлупва да ври 20 мин, като от време на време се разбърква внимателно, да не се захване за дъното оризът, и го пробвайте...

Прехвърлям измития и отцеден ориз, запържвам докато стане стъклен и добавям сварената и нарязана на ситно агнешка дреболия....

С тази смес се пълни плешката между ребрата и месото. Зашива се и месото се поръсва с черен пипер и сол....

Сварявате измитото месо в малко подсолена вода до полуомекване. Изваждате и нарязвате. Нарязвате почистения спанак на едро и го поставяте с месото...

1

Сервирайте крехката печена агнешка плешка със стрък пресен лук или чесън....

1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: