Gotvach.bg»Избрани Колекции»Арабски Питки без мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Разбиват се 2 яйца заедно с маргарина, който предварително се оставя при стайна температура да омекне. После се добавят олио, кисело мляко, сол и...

Изваждаме пълнозърнести питки без мая да се охладят, може да хапнете по всяко време на деня!
Добър апетит!...

Маята се разтваря в топлата вода и се прибавя захарта. Оставя се да шупне маята около 5 - 10 минути....

Арабските питки се пекат в загрята фурна на 200 °C за 10-15 минути, докато се подуят и леко зачервят.
Лесните арабски питки са готови....

Ако искате да ги ползвате като питки за дюнер, ги разточете малко по-дебели и не ги печете много....

От изброените продукти измесете меко тесто, ако е необходимо добавете още малко брашно. Оставете да почине поне час (докато удвои обема си).
Разпределете...

След като се изпекат, се изваждат от хартията за печене, слагат в тава и се покриват с кърпа, за са омекнат лимецови арабски питки....

Сипват се солта, захарта, маята и зехтинът.
Постепенно се добавя водата и се замесва гладко еластично тесто....

Това е моята версия за арабски питки без глутен.
В купа се смесват двата вида брашно оризово и брашното от елда....

Изваждаме арабските питки с дървена шпатула в чиния.
Плоският хляб се покрива с кърпа да са меки.
Хапваме тези меки арабски питки за обяд!...
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 8
51
45
30
22
10
Дай твоята оценка: