Вкусотии от Турската Кухня

Открий всички 36 подбрани съвети относно вкусотии от турската кухня в Готвач.бг.
Турска салата
Турска салата
Нарежете марулята, чушките, краставицата, доматите и лука. Сипете ги в купа, поръсете с нарязаното сирене. За направите дресинга, смесете...
Турска торта
Турска торта
Разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете шресятото брашно, настъргана лимонова кора и изцеден лимонов сок. Отделно разбийте...
Турска мусака
Турска мусака
9
Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков...
Турска скара
Турска скара
зехтин регулярно. Поднесете турската скара с пресни зеленчуци и пържени картофи....
Турска баклава
Турска баклава
Корите се нареждат една върху друга. Когато се наредят две трети от корите се слага плънката от орехи. Нареждат се останалите кори и...
Турска туршия
Турска туршия
Добре почистените глави червено цвекло се сваряват до готовност. Продуктите за марината се смесват и се загряват на бавен огън до пълното...
Турска леща
Турска леща
1
Нарежете на ситно лука и го задудшете в зехтина за няколко минути. Добавете сол и разбъркайте. След това се прибавят нарязаните морков и...
Разновидностите на турската кухня
Разновидностите на турската кухня
Турската кухня е едно от най-голямото богатство, останало на турците от Османското наследство. Според различните турски региони има ...
Традиционната турска баклава
Традиционната турска баклава
С този сладък, ароматен и вкусен десерт, носещ приятния повей на източната кухня, ще се пренесете някъде далеч и ще забравите за лошото...
Турска салата с патладжан
Турска салата с патладжан
Патладжаните се измиват, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти. Лентите се посоляват и се оставят в...
Турска разядка с патладжан
Турска разядка с патладжан
Патладжан Турама - хайвер от патладжан, сол, сурово яйце, лимон, захар, чесън... Патладжанът се измива, подсушава и без да се бели се изпича...
Турска баклава с грис
Турска баклава с грис
От посочените продукти се замесва меко и нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа, за да не съхне, и се оставя за около 4 часа. След това се късат...

Рейтинг

3.9
Общо 7 гласували
5 4
4 0
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка: