Как да си Сготвим Артишок

Открий всички 24 кулинарни идеи за как да си сготвим артишок в Готвач.бг.
Йерусалимски артишокЙерусалимски артишокАртишокът се обелва и се вари около 10 мин. Поставя се в подходящ съд и се залива със сместа от лимоновия сок, зехтина, чесъна....
Задушен артишокЗадушен артишокДобавят се сърцевините на артишока и се поръсват със сол и черен пипер....
Пържен артишокПържен артишокАртишокът се почиства. Отстраняват се твърдите и външни листа. Накисва се в студена вода и лимоновия сок. Изцежда се добре....
Бързо сготвен огретенБързо сготвен огретенБелим измиваме и нарязваме картофите на кръгчета. В съд натрошаваме сирене и смесваме с яйцата, млякото, черен пипер и малко олио. Намазваме...
Пастет от артишокПастет от артишокИзцедете артишока, извадете лимоните и оставете да се охладят....
Киш с артишокКиш с артишокИзсипва се в тавата върху разточения лист и отгоре се нареждат филийките артишок....
Артишок с картофиАртишок с картофиТака от един артишок ще получите 4 парчета....
Артишок с хамонАртишок с хамонПочистете артишока от няколко пласта външни твърди листа, за да остане крехката сърцевина....
Артишок по римскиАртишок по римскиНарежете артишока наполовина и леко го издълбайте с чаена лъжичка. Натрийте половините с лимонов сок, за да не потъмнеят....
Салата от артишокСалата от артишокАртишокът се изцежда и се реди в подходяща чиния за сервиране. Залива се със соса и се разбърква добре....
Артишок с винегретАртишок с винегретОтрежете 2 см. от върха на артишока, за да се появи сърцевината....
Артишок в Салса ВердеАртишок в Салса ВердеОбелете артишока от пластовете външни твърди листа....

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: