Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Тестото за Хляб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Най-характерно за обредния хляб е, че той обикновено се прави в кръгла форма, на пита....

За приготвянето на този хляб в хлебопекарна изберете програмата за основно тесто на вашата хлебопекарна....

Преместваме тестото с найлонов набрашнен плик за час да втаса.
Размесваме пак и оформяме в продълговат и сплескан селски хляб....

2

Печете домашния хляб с ядки на 200 градуса в предварително загрята фурна за 35-40 минути или до момента, когато щом почукате по коричката, хлябът...

2

Когато тестото втаса, се слага в подходяща тава и пълнозърнестият хляб се пече на 210°C за 10 минути....

В предварително загрята фурна на 180 градуса сложете оризовият хляб да се пече.
Печем домашния хляб до готовност....

Предимството на този хляб е, че е по-различен от обикновения - на цвят и с вкус много приятен (особено поръсен със зехтин)....
Рейтинг
3
Общо гласували: 7
51
41
32
23
10
Дай твоята оценка: