Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се прави тиквеник
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Обелваме и нарязваме тиквата. Настъргваме я на едро ренде и изстискваме леко, после посипваме със захарта и канелата.
Нарязваме на дребни парченца...

Оставяме сместа да се охлади и към нея прибавяме смлените бисквити и орехи.
Намазваме с мазнина тавата, в която ще печем тиквеника....

Залейте готовия изпечен тиквеник с горещия сироп. Оставете да попие сиропа за поне 3 часа. Преди сервиране поръсете с пудра захар....

Като е вече опечен тиквеника, го напръскваме леко с вода и го завиваме с кърпа. След няколко минути го поръсваме и с пудра захар....

1

Намазват се с олио и се пече в затоплена фурна на 180 градуса около 40 мин.
Готов се поръсва леко с вода и се завива да се задуши....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 6
51
44
30
21
10
Дай твоята оценка: