Овнешко Курбан

Прегледай всички 42 авторски предложения за овнешко курбан в Готвач.бг.
Овнешки курбан
Нарязваме на едро овнешкото обезкостено месо и лука. Варим в тенджера с 3 л. вода. Прибавяме целината, ракията и сол на вкус. Когато месото...
Курбан чорба от овнешко месо
. Разредете в малко бульон от овнешкото месо и добавете към чорбата. Когато месото омекне, добавете ориза, предварително попарения и нарязан на...
Овнешко рагу
пълно омекване. Поднесете овнешкото рагу със ситно нарязан магданоз или копър....
Ярешки Курбан
. Сложете капака и оставете курбана да къкри на слаб огън. Варете курбана около 2 часа, овкусете със сол, опитайте и ако месото е сварено...
Курбан шаран
курбан трябва да е цяла с главата. Костите не се изхвърлят, а се запазват. Заравят се или се изгарят....
Агнешки курбан
Месото се нарязва на дребни парчета, залива се със студена вода и се вари. Когато започне да омеква, се добавя измитият ориз. Чорбата се посолява...
Овнешко паприкаш
Нарязвате месото на не много големи парчета и го запържвате от всички страни в загрятото масло. Прибавяте ситно нарязания лук и запържвате и него...
Овнешки кебап
Нарежете почистеното и подсушено месо на късчета. Разбъркайте го със скълцания ситно лук, магданоз, солта, черен пипер и маслото. Сложете...
Рибен курбан
2
Почистения и измит шаран осоляваме със сол, натриваме със смлян микс пипер и поливаме с сока от един изцедан лимон. Прибираме в хладилник и...
Шилешки курбан
Месото се нарязва на хапки. Добавят се нарязаният на 4 лук, едро нарязаният морков и черният пипер. Залива се с вода в тенджера под налягане...
Курбан манджа
3
Сваряваме месото на порции в подсолена вода и прецеждаме бульона. Задушаваме лука в загрято олио, след това слагаме ориза, докато стане стъклен...
Курбан чорба
5
Месото, нарязано на късчета, се вари в подсолена вода заедно с дребно нарязаните моркови и целина. Прибавят се нарязаният на ситно и задушен в...

Рейтинг

4
Общо 6 гласували
5 3
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: