Стари Родопски Рецепти

Прегледай всички 48 подбрани съвети относно стари родопски рецепти в Готвач.бг.
Родопки
Родопки
краищата стърчат без салам, ги отстранявате и затваряте. Направете ги всички по този начин. На 1 кг брашно излизат около 15-18 родопки. В ...
Родопски гюзлеми
Родопски гюзлеми
дълбок съд, отново намазвайте с четка с мазнината и покривайте съда, за да омекват. 7. Поднесете топли с чаша айрян. *Родопските гюзлеми...
Родопски Голеник
Родопски Голеник
Почистваме спанака, нарязваме на ситно и леко задушаваме в маслото. Към него добавяме ориза с малко вода. Оставяме така да къкри, докато...
Родопски пареник
Родопски пареник
Нарежете обелените картофи на кубчета, сложете ги подсолената вода да се сварят до омекване. Махнете ги от котлона и равномерно изсипете върху...
Родопски колаци
Родопски колаци
12
Разтворете содата в киселото мляко. Добавете солта, захарта, разбъркайте постепенно с брашното и накрая чукнете яйцата. Трябва да се получи по...
Родопски сандвич
Родопски сандвич
Изпържете яйцата на очи в тефлонов тиган с малко олио. Смесете боба, доматеното пюре, подправките и чилито. Изпечете филийките в тостер...
Родопски сарми
Родопски сарми
. Затиснете отгоре с чиния и сложете родопските сарми да се варят на слаб огън, докато останат на мазнина....
Родопски сармички
Родопски сармички
2
завивайте стегнати сармички. Покрийте дъното на тенджерата с парчета зелеви листа и подреждайте отгоре родопските сарми. Между отделните редове...
Родопски клин
Родопски клин
3
плънката, отново малко масло, втора кора. Леко притиснете краищата на долната кора върху горната, намажете обилно с масло. Изпечете родопския ...
Родопски кюфтета
Родопски кюфтета
1
Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо...
Родопски Брашненик
Родопски Брашненик
Замесете тесто от брашното, солта и водата. Оставете го за около 20 минути, за да си" почине". В купа разбийте яйцата, добавете натрошеното...
Родопски локумки
Родопски локумки
Разтопяваме свинската мас и към нея добавяме солта, 1 ч.л.л захар, яйцето и газираната вода. Разбиваме и малко по малко добавяме брашното...

Рейтинг

4.2
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: