Тайните на Великденския Козунак

Открий всички 26 подбрани съвети относно тайните на великденския козунак в Готвач.бг.
Великденски козунак
Великденски козунак
Маята, 2 с.л. брашно и 1/3 от захарта се поставят в затопленото прясно мляко. Сместа се оставя встрани, докато маята се активизира. Отделно...
Тайните на вкусния козунак
Тайните на вкусния козунак
5
вкусния козунак са характерни т.нар. конци при разчупването на великденския сладкиш. Те се получават от глутеновите нишки на брашното и от...
Великденски козунаци
Великденски козунаци
. Поставете оформените козунаци в тавички, намажете с разбито яйце, поръсете със захар и украсете с белени бадеми и цели орехови ядки. Покрийте с ...
Великденския козунак на баба
Великденския козунак на баба
Активирайте маята в топлото мляко със захар около 1 ч.л., 2 с.л. брашно и оставете да шупне. Пресейте брашното в тава, добавете щипка сол...
Великденски козунак с масло
Великденски козунак с масло
. И така от три фитила се оформя плитка, която се поставя в тава покрита с хартия. Оформените козунаци пак се покриват с найлон и кърпа и се...
Великденски козунак с боровинки
Великденски козунак с боровинки
Великденския празник посрещаме по традиция със сладък обреден хляб. За замесването на козунак е важно да знаем, че всички продукти, участващи ...
Великденски козунак 100 удара
Великденски козунак 100 удара
, докато приблизително удвои обема си. След като великденските козунаци 100 удара втасат, ги печем в предварително загрята на 160-170 ...
Великденски рула и козунак
Великденски рула и козунак
4
, докато се усвои. Оставя се на топло да втаса за 1 час и половина. Готовото тесто се разделя на три части, за две рула и един кръгъл козунак. С...
Великденски козунак със стафиди
Великденски козунак със стафиди
тестото се оформя козунака - с 2-3 или 4 рула, които се оплитат или се използва форма за печенето. По време на оформянето се добавят стафидите и...
Великденски козунак по валенсиански
Великденски козунак по валенсиански
великденски козунак по валенсиански в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути или до хубав златист загар. Да ви е ...
Пухкав домашен Великденски козунак
Пухкав домашен Великденски козунак
мазнина. След това козунакът се оставя да втаса 2 часа или докато не стане двоен. Прави се плитка, остава се да втаса още 20 минути...
Чакан Великденски козунак
Чакан Великденски козунак
Маята изсипваме в чаша и я заливаме с 1/3 от прясното мляко, което трябва да бъде с телесна температура. Захлупваме я и я оставяме да се активира...

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: