Тиквеник Като на Баба

Открий всички 30 подбрани съвети относно тиквеник като на баба в Готвач.бг.
Тиквеник като баклава
Тиквеник като баклава
160 градуса.Готовият вече изпечен и изстинал тиквеник поръсвам с пудра захар. Тиквеникът става вкусен и сладък като баклава....
Тиквеника на баба
Тиквеника на баба
5
подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина. Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
Заешко като на баба
Заешко като на баба
Заешкото се оставя за 3-4 часа накиснато във вода (или цяла нощ). След това се измива и се нарязва на порции. Лукът се почиства и се нарязва на...
Лютовицата на баба Катя
Лютовицата на баба Катя
Баба ми прави лютовицата предварително. Смесва брашно с вода, след което полученото тесто се стрива на ръка и се оставя да съхне няколко дни...
Постните катми на баба
Постните катми на баба
Брашното се пресява, а маята се разтваря в малко топла вода. Двете съставки се смесват и се добавя останалото количество вода. Подправя се със...
Тиквеник
Тиквеник
2
тиквеника с нож на квадрати. Отгоре разпределте малки парченца масло и сложете да се пече на 180-200 градуса до готовност. Изпеченият тиквеник ...
Печено свинско с кисело зеле (почти като на баба)
Печено свинско с кисело зеле (почти като на баба)
силна фурна около час и половина, като междувременно, когато се препече отгоре, се разбърква (1-2 пъти). Вероятно другият вариант е да покриете с ...
Тиквеница
Тиквеница
Разстилате тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. Набождате го с вилица и го печете около 15 мин...
Тиквеник Изобилие
Тиквеник Изобилие
захар. Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника. Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време ...
Божествен тиквеник
Божествен тиквеник
Фурната предварително се загрява на 180 градуса без вентилатор. Тиквата се измива, почиства и настъргва. Маслото се разтопява като се отделя...
Селски тиквеник
Селски тиквеник
1
Обелваме и нарязваме тиквата. Настъргваме я и ако е много водна, я изстискваме, после посипваме със захарта и канелата (по желание) и орехите...
Нестандартен тиквеник
Нестандартен тиквеник
Първо се приготвя плънката. За целта тиквата се настъргва, а стафидите се разполовяват. Смесват се и към тях се добавят захарта и овесените...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: