Тиквеник Като на Баба

Открий всички 29 подбрани съвети относно тиквеник като на баба в Готвач.бг.
Тиквеника на баба
Тиквеника на баба
5
подмазнена тава. Отгоре леко може да полеете с още малко мазнина. Поднесете готовия и леко охладен тиквеник на баба, поръсен с пудра захар....
Заешко като на баба
Заешко като на баба
Заешкото се оставя за 3-4 часа накиснато във вода (или цяла нощ). След това се измива и се нарязва на порции. Лукът се почиства и се нарязва на...
Лютовицата на баба Катя
Лютовицата на баба Катя
Баба ми прави лютовицата предварително. Смесва брашно с вода, след което полученото тесто се стрива на ръка и се оставя да съхне няколко дни...
Постните катми на баба
Постните катми на баба
Брашното се пресява, а маята се разтваря в малко топла вода. Двете съставки се смесват и се добавя останалото количество вода. Подправя се със...
Тиквеник
Тиквеник
2
тиквеника с нож на квадрати. Отгоре разпределте малки парченца масло и сложете да се пече на 180-200 градуса до готовност. Изпеченият тиквеник ...
Печено свинско с кисело зеле (почти като на баба)
Печено свинско с кисело зеле (почти като на баба)
силна фурна около час и половина, като междувременно, когато се препече отгоре, се разбърква (1-2 пъти). Вероятно другият вариант е да покриете с ...
Тиквеница
Тиквеница
Разстилате тестото в правоъгълна тавичка, така че да образува бордюрче по края на тавичката. Набождате го с вилица и го печете около 15 мин...
Божествен тиквеник
Божествен тиквеник
Фурната предварително се загрява на 180 градуса без вентилатор. Тиквата се измива, почиства и настъргва. Маслото се разтопява като се отделя...
Тиквеник Изобилие
Тиквеник Изобилие
захар. Загрейте фурната на 170 градуса и сложете тиквеника. Печете до златисто за около 30 минути, като го наблюдавайте от време на време ...
Мазам тиквеник
Мазам тиквеник
кори и се изпичат. В намазана с мазнина тава се редят корите, като между тях се слага от плънката от настърганата тиква и захарта. Най-горната...
Шоколадов тиквеник
Шоколадов тиквеник
разрезите. Печем тиквеника в загрята фурна 180 градуса 30 минути до златисто. Изважда се и като се охлади поръсваме с пудра захар и ванилия....
Селски тиквеник
Селски тиквеник
1
Обелваме и нарязваме тиквата. Настъргваме я и ако е много водна, я изстискваме, после посипваме със захарта и канелата (по желание) и орехите...

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: