Gotvach.bg»Избрани Колекции»Хляб Чиабата
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Маята се разбърква в хладката вода със захарта и две супени лъжици брашно. Оставя се да бухне за 10-15 минути.
Пресява се брашното в купа, добавя...

Пече се докато хлябът стане лек при повдигане от тавата, около 30-40 мин. Охлажда се напълно върху решетка.
Хлябът Чабата е готов....

В купа се разбъркват брашното с маята. Добавят се солта и водата и се разбърква много добре с миксер или лъжица. Тъй като тестото е твърде хидратирано...

По принцип при хляб Чабата дори и коричката е обичайно еластична, затова при съхранение в торбичка или добре затворена кутия за хляб, се постига този...

3

9

3

Чабатата се разрязва на две плоски половини. Вътрешната част на горната половина се намазва с топено сирене и се поръсва с настърган кашкавал....

Накиснете сушените домати предварително в гореща вода.
Пресейте брашното. Направете в средата кладенче и добавете маята, солта, захарта и зехтина...

Готовите чабати охладете върху решетка и изчеткайте излишното брашно.
Поднесете хляба чабата леко топъл или напълно изстинал.
Бон Апети!...
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 6
51
42
31
22
10
Дай твоята оценка: