Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Тавата се покрива с алуминиево фолио и агнешкият бут се пече на 200 градуса за около 3 часа....

Почистваме и измиваме агнешкото бутче.
В съд поставяме всички подправки и разбъркваме добре....

Прясното мляко се затопля леко, сипват се захарта и сухата мая и се разбърква до разтварянето им.
Яйцата се разбиват с тел и се прибавят при млякото...

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа....

2

Разфасоваме бута. Забъркваме марината в голяма купа от соевия сос, оризовото вино, меда и щипка индийско орехче....

Козунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....

Агнешкият бут с уникално хрупкава коричка по кипърски е готов.
Източник: кулинарен блог на М. Митева...
Рейтинг
4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка: