Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Гювечът се захлупва и се слага в студена фурна, която тепърва се включва на 180 градуса....

Тавата се покрива с алуминиево фолио и агнешкият бут се пече на 200 градуса за около 3 часа....

Завързваме плика и надупчваме с игла на места, поставяме в тава и във фурната да се пече....

Агнешкият бут се измива хубаво и се намазва със сол и черен пипер от всички страни.
Картофите, морковите и гъбите се нарязват на колелца....

С марината от виното, нарязаните зеленчуци и подправките се залива нарязаното на порции бутче и престоява в нея 3-4 часа....

Запичам, докато хване приятна коричка агнешкият бут на фурна със син домат и картофи....

Подреждаме в тава и печем дълго в умерена фурна (около 3 часа).
Колкото по-дълго се пече агнешкото, толкова по-крехко ще стане....

Ароматният агнешки бут с дроб сарма и гъби във фурна е готов....
Рейтинг
5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: