Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Филето акула се нарязва на дребни парчета и се добавя в тигана за 10 минути заедно с подправките и 1/2 люта чушка за вкус....

Котлетите от акула се овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставят се за около 30 минути в хладилник....

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещено олио. Когато е готов го прехвърляме в дълбока тенджера.
След това нарязваме чушките, морковите...

Поръсете котлетите със сол, черен пипер и пресован чесън, напръскайте с лимонов сок и оставете да престоят около 30-40 мин.
Разбийте белтъците...

Преди да ги поставим в уреда, си го намазваме с олио и тогава поставяме шайбите акула....

Похлупете с капак, намалете силата на огъня наполовина и оставете да къкри около 5-6 мин. или докато се редуцира течността наполовина....

Филенцата от акула извадете от маринатата и отцедете от излишната течност....

Поднесете пържената риба с лимон и чипс от сладък картоф. Гарнирайте с див лук.
Котлетът от акула в зехтин с чипс от сладък картоф е готов....

4
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: