Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Миди на тиган с копър и чесънМидите на тиган с копър и чесън по този начин се получават страхотно!...
Задушени миди с червен лук и чесън
Задушените миди с червен лук и чесън са много вкусни!
В сезона на мидите опитайте задължително тези миди с бяло вино или миди с черупа....
Задушени миди с копър и пресен чесънПресният чесън се почиства и нарязва на парченца от приблизително 0.5 см. Запържва се до омекване в зехтина....
2
Вкусни пресни миди с черупка
Щом загрее, добавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте за няколко секунди.
Сега добавете и мидите....
Вкусни и ароматни миди на тиганНарязваме чесъна на дребно.
В голям тиган загряваме зехтин и разтопяваме маслото.
Слагаме чесъна, за да се запържи съвсем леко....
2
Чесън в оцетС кипяща вода попарваме младия чесън, като внимаваме да не омекне.
Изцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус....
5
Маринован чесън в буркани
След 24 часа приберете маринования чесън в хладилника.
Виж също как се маринова чесън, защо да ядем повече чесън и как да изпечем чесън....
Попарен чесън с риба
Попареният в марината чесън може да се поднесе без риба, поръсен с растителното масло и ситно нарязаният копър....
Пикантни миди по гръцки (Миди Саганаки)
След като заври доматеният сос, се добавят и мидите, риганът и ситно нарязаните скилидки чесън....
Миди СаганакиПрибавете почистените предварително миди и след няколко секунди долейте бялото вино....
5
Мариновани миди
Разбъркваме хубаво и посоляваме на вкус.
Хубаво е да престоят няколко часа в хладилник преди консумация.
Маринованите миди са готови....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: