Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баклава с млякоИзпечете до готовност турската баклава.
За сирипирането сложете 3 чаши прясно мляко с 3 чаши захар и бъркайте до разтопяване на захарта....
Баклава с кадаиф
Първо се приготвя сиропът, като за целта се смесват водата, захарта и се оставя да ври на котлона за 5 минути. Снема се и добавяме лимонов сок и канелата...
Баклава с бутертестоПриготвената бутер баклава сиропирайте със захарния сироп. Поднесете на следващия ден, за да може баклавичките да се напоят....
5
Баклава с грисЗалейте охладената баклава с топлия захарен сироп. Оставете баклавата с грис да престои една нощ преди да я поднесете....
1
Баклава с бисквити
Изпечената топла баклава, заливате с топъл сироп (не горещи). Оставяте баклавата да попие сиропа и охлади....
Баклава с канелаГотовата баклава режем на парчета и намазваме с разтопеното масло или горещото олио и я слагаме да се пече в умерена фурна....
2
Баклава по нашенскиРазликата е, че корите се точат, нарежда се по същия начин и тавите с баклава се оставят за поне две седмици да изсъхват в сухо помещение, като през...
2
Баклава на рулца
Смесвате галетата, канела, орехите, 1 ч.ч захар и малко олио. Вземате 3 листа от корите за баница. Намазвате най-горния лист и навивате всички на...
Баклава на рулца
Горещата баклава се залива с охладения сироп и десертът се прибира за 1 нощ в хладилник....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 6
54
40
31
21
10
Дай твоята оценка: