Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Важно е да се знаят някои подробности, в случай че ви се наложи да готвите калкан....

Всяко парче атлантически калкан се овалва в сместа с брашното и се пуска да се пържи....

Калканът се почиства, измива се и се нарязва на едри парчета. Сварява се в подсолена вода с лимонов сок за около 15 мин....

Калканът е изключително вкусна риба, а приготвянето и на фурна е най- лесният начин да и се насладим....

Ориентирайте се по прорезите по рибата - когато течността /сокчето/ в тях се изпари, калканът е готов....

Добре почистеният калкан се осолява и напръсква с малко лимонов сок. Нарязва се на парчета....

Запечатайте на леко намазнен тиган с незалепващо покритие калкана за минутка от всяка страна и го натрошете или нарежете на ситно в супата....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 9
53
42
32
22
10
Дай твоята оценка: