Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

1

2

Сварете почистения октопод в подсолена вода за 20-25 минути, докато омекне. Ако го преварите, ще стане жилав....

Започва да се отделя вода и да ври бавно. Важно е да се готви бавно, за да не остане октоподът жилав. Отнема около 20 минути....

Приготвяме октопода по следния начин: почистваме октопода и го слагаме да се вари за час-два....

Проверяваме дали са готови като ги боднем с шиш, за да видим дали са омекнали....

Октоподът се слага да ври в два литра вода и виното за около 90 мин. Когато е готов се изважда и се нарязва на едро....

В тази смес се слага и предварително свареният октопод, както и разполовените маслини. Оставете ястието да ври на тих огън още 8-10 минути....

Щом заври, октоподът се пуска и изважда 3-4 пъти във врящата течност. При последния път се оставя вътре и огънят се редуцира до умерен....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: