Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Пробваме дали е добре изпечен козунакът с бира с дървена клечка, трябва да излиза суха....

Ако искаш да приготвиш наистина сполучлив козунак, опитай и тези изпитани рецепти за козунак като този козунак на конци или нашия козунак без месене...

Замесваме меко тесто за козунак, а останалото масло добавяме постепенно и месим до неговото усвояване....

В купа се слага малко брашно, половината захар, маята и половината прясно мляко, оставя се да втаса.
Към сместа се прибавят останалите продукти...

Козунакът го слагаме в предварително намазана с маргарин форма и го оставяме да втаса втори път....

3

Затопляме млякото. В него разтваряме маята с малко захар. Сипваме малко брашно около 1 ч.ч. и оставяме да шупне.
След това в брашно си правим...

1
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
51
46
31
22
10
Дай твоята оценка: