Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Обикновена Питка

Обикновена Питка

Разгледай всички 36 избрани предложения относно обикновена питка в Gotvach.bg.
Мъжка питкаМъжка питкаПечете на 190°С до изпичането на питката. Ако решите да добавите и яйца, прибавете ги няколко минути преди да е готово ястието....
Овчарска питкаОвчарска питка
Разтваряме маята със захарта, солта и няколко супени лъжици мляко. След шупването ѝ от брашното, млякото и маята месим меко тесто. Оставяме го някъде...
Пица ПиткаПица Питка
Отгоре поставяме по-малкото парче тесто, разстлано на тънка питка....
Бъдина питкаБъдина питка
., за да остане мека питката....
Богородична питкаБогородична питка
Разбийте яйцата, като отделите единия жълтък в чаша и прибавите една лъжичка прясно мляко и малко олио за намазване на готовата втасала питка....
Питка МаздаПитка Мазда
Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса....
Питка-КошничкаПитка-Кошничка
Печете втасалата питка на 190 градуса, а след нея и дръжката....
Болярска питкаБолярска питка
* Mожете да разделите тестото на две, да разточите само две кори, от които да имате 8 големи парчета питка....
Гергьовденска питкаГергьовденска питка
Надигналата се питка мажем с разбития жълтък навсякъде. В средата на равната част подреждаме надписа и знамето....
Вита питкаВита питка
Оформяме кладенец от брашно, добавяме млякото, яйцата и захарта. Във водата слагаме малко от захарта, малко брашно, сол и маята. Когато маята...
Питка ТрифонкаПитка Трифонка
1
Втасалата питка я намазваме с 1 бр. жълтък, 1 ч. лъжица олио и 1 с. лъжица прясно мляко. След което нареждаме чепката грозде с листата....
Китайска питкаКитайска питка
Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта. Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което...

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: