Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мъжка питкаПечете на 190°С до изпичането на питката. Ако решите да добавите и яйца, прибавете ги няколко минути преди да е готово ястието....
Овчарска питка
Разтваряме маята със захарта, солта и няколко супени лъжици мляко. След шупването ѝ от брашното, млякото и маята месим меко тесто. Оставяме го някъде...
Богородична питка
Разбийте яйцата, като отделите единия жълтък в чаша и прибавите една лъжичка прясно мляко и малко олио за намазване на готовата втасала питка....
Питка Мазда
Намазвате питката с разбития жълтък, поръсвате със сусам и слагате да се пече в загрята фурна на не повече от 170 градуса....
Болярска питка
* Mожете да разделите тестото на две, да разточите само две кори, от които да имате 8 големи парчета питка....
Гергьовденска питка
Надигналата се питка мажем с разбития жълтък навсякъде. В средата на равната част подреждаме надписа и знамето....
Вита питка
Оформяме кладенец от брашно, добавяме млякото, яйцата и захарта.
Във водата слагаме малко от захарта, малко брашно, сол и маята. Когато маята...
Питка ТрифонкаВтасалата питка я намазваме с 1 бр. жълтък, 1 ч. лъжица олио и 1 с. лъжица прясно мляко. След което нареждаме чепката грозде с листата....
1
Китайска питка
Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта.
Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което...
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 8
53
41
33
21
10
Дай твоята оценка: