Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пататникът е лесно и икономично ястие, което в повечето случаи е на тиган, но ето и бърза рецепта за пататник на фурна в 3 стъпки:
1....

След като го извадим топъл от фурната, намазваме родопския пататник по желание с краве масло....

Когато пърленката пататник се запече отдолу, обърнете и от другата страна и пак захлупете с капака.
И така правите всички пърленки пататник....

Включете да се загрява фурната само на долен реотан на 200 градуса. Сложете тавата с пататник и печете около 30 мин. или до зачервяване....

С помощта на капак или голяма чиния обръщаме пататника да се опече и от другата страна. До готовност му трябват още 10 минути на бавен огън....

Пататникът се пече на 180 градуса до готовност. Покрива се веднага щом се изкара от фурната....

2

3

Отгоре върху селския пататник поръсваме останалия кашкавал.
Печем пататника с брашно на 220°C за 15-20 минути до златисто....

Загрейте фурната и тава с незалепващо покритие. Налейте около 1 к.ч. олио.
Разстелете картофите и лука в тавата и ги запечете....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
53
41
35
21
10
Дай твоята оценка: