Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Почистените от кожата и костите риби се овалват в царевичното брашно и се изпържват в мазнината....

Дори за такова на пръв поглед просто ястие като пържена риба....

Всяка една риба потапяме в брашното, което предварително сме сложили солта и сме разбъркали добре, изтръскваме и пържим от двете страни....

Ето 2 традиционни рецепти за пържена риба по руски:
Обикновена пържена риба
Необходими продукти: 1 кг риба, 1/2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.ч. олио, 4...

3

Поръсете със ситно нарязания магданоз порциите риба, поляти със соса от печенето....

Всяка риба се реже на 3-4 парчета.
В тава парчетата риба се посоляват на вкус.
В отделна купа се смесва пшенично бяло брашно с галета....

Поднесете пържената цяла пъстърва с хрупкавия чипс от рукола и пресни чери доматки.
Добър апетит!...
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 7
51
43
31
22
10
Дай твоята оценка: