Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

2

1

Добавете накълцания ситно обелен домат, мидите и скаридите (може и без скариди). Оставете да ври за още 5 минути, след което снемете от котлона....

Директно пускам мидите и посолявам - сол, черен пипер.
Нарязвам лука и наситнявам чесъна и копъра. Добавям лука при мидите....

Върнете мидите в тигана с лимоновия сок и разбъркайте. Поднесете мидите, като ги залеете с маслото и аншоа и поръсите със зеления лук....

Мидите се варят с черупките и се прецежда бульонът, отделя се един литър от него, а мидите се почистват....

Когато черупките се отворят и самата мида се отдели от черупката /след около 5 минути/ ги сваляме от огъня, защото са готови....

Добавя се нарязаната мента и супата се пасира. Връща се на котлона, добавят се мидите и супата се кипва. Маха се от огъня и се добавя сметаната....

Готовата супа се сервира гореща.
Може да приготвите супата и с добавка на любимите ви морски дарове....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: