Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушено агнешко по манастирскиНарязвате агнешкото месо на големи хапки, които поръсвате с черния пипер и със сол на вкус. Всяко парче овалвате в брашното и леко запържвате в загрятото...
Картофи с Ориз по МанастирскиОбелваме и нарязваме картофите на филийки. В тавичка ги нареждаме, добавяме ориза и поливаме отгоре с олиото.
Към тях добавяме и доматите, като...
4
Боб в гърне по манастирскиСервирайте готовият боб по манастирски в гърне поръсен с червен лют пипер (по желание) ....
1
Леща по манастирски с гъби
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите се нарязват на едро.
В сгорещеното олио се запържват лукът, чесънът и гъбите. Прибавя се и лещата....
Манастирски гювеч от старите книги
При сервиране манастирският гювеч от старите книги се поръсва с магданоз....
Супа от леща по манастирски
В тенджерка сипваме измитата леща. Добавя се ситно нарязан лук, морков на кубчета, олио и се залива с гореща вода.
Прибавят се и настърганите...
Салата от боб по манастирски
Сервирайте боба по манастирски охладен и гарниран със стрък магданоз....
Салата от леща по манастирски
Измийте лещата и я оставете в съд със студена вода да престои 10 часа. След това я прецедете, прехвърлете в тенджера и варете на слаб огън до омекване...
Нахут с ориз по манастирскиПочистете и измийте нахута в студена течаща вода. Изсипете го в емайлирана тенджера и го залейте със студена вода. След 8-10 часа излейте водата,...
1
Бистра боб чорба по манастирски
Измитият боб се накисва за 7-8 часа в студена вода, която се изхвърля. Долива се студена вода и бобът се вари около 45 минути.
Добавя се една...
Манастирски гювеч с агнешко месо
Загрейте половината мазнина и запържете от всички страни месото, нарязано на кубчета със страна 2-3 см. Извадете го, приберете го на топло, а в мазнината...
Рейтинг
3.3
Общо гласували: 10
51
44
32
23
10
Дай твоята оценка: