Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бъркан Пухкав Мързелив Тутманик
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пухкав бъркан тутманикМаята се разтваря със захарта в топлите прясно мляко и вода и се оставя за кратко да се активира.
Прибавят се яйцата, солта и брашното и се забърква...
Мързелив тутманик с тофу
Смесвате содата и киселото мляко в голяма купа и оставяте да шупне. Към тях прибавяте яйцата, олиото и брашното и разбърквате с миксер.
Накрая...
Бъркан тутманик с яйца
Бъркан тутманик с яйца хапваме, докато е още топъл. Може да го поднесем с кисело мляко....
Бъркан тутманик с мая
Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност.
Още топъл, се намазва с масло бърканият тутманик с мая....
Бъркан тутманик по овчарскиС 1 жълтък намазваме добре тутманика.
Печем тутманика по овчарски на 180°C за около 20 минути или до необходимото зачервяване....
1
Мързелив тутманик с кашкавал и сирене
Мързелив тутманик с кашкавал и сирене - вкусно начало на деня!...
Мързелив тутманик
Замесвате меко тесто с яйцата, брашното, захарта и солта. Разделяте тестото на две части. Разтопявате маслото и овалвате едната питка в него.
Правите...
Бъркан тутманик с овесени ядкиДобър апетит с бъркан тутманик с овесени ядки!
Бележка: 1 ч.ч. = 200 мл...
2
Пухкав тутманик с масло
Намажете тутманика с разбит жълтък, покрийте и оставете за половин час да втаса отново....
Бъркан тутманикТутманикът се пече в умерена фурна (180-200 градуса) до "суха клечка".
Бърканият тутманик е готов....
4
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 7
52
42
32
21
10
Дай твоята оценка: