Gotvach.bg»Избрани Колекции»Вредна ли е Леблебията
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Покрийте съда и оставете леблебията да ври за около 1 ¼ - 1 ½ часа, докато омекне....

В дълбок съд слагаме маслото и киселото мляко. Разбъркваме ги и към тях добавяме яйцето и захарта.
Отново разбъркваме сместа и прибавяме олиото...

Леблебията трябва да престои в студена вода поне 6 часа, след което я прецедете и я сложете в тиган с вода....

Смачкайте леблебията с помощта на вилица и добавете червения пипер, кимиона, сол и пипер и разбийте добре....

С леблебия можете да направите вкусен и хрупкав десерт. Предварително трябва да сварите леблебията....

Към супата прибавете леблебията и пастата орзо (ризони). Покрийте и оставете да къкри 8-10 минути, докато пастата омекне....

Това се дължи на съдържащите се в леблебията магнезий и фолиева киселина....

У нас в България нахутът е известен още като леблебия и сланутък (разядка, подобна на хумус). Служи за направа на напитката леблебия....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: