Gotvach.bg»Избрани Колекции»Гъба Масловка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Масловки с мащеркаГъбите се измиват и се почистват от кожичката.
Ако са едри, се нарязват на парчета.
Ако са дребнички, се оставят цели. В тиган се загрява...
Кулинарна употреба на гъба масловка
Мариновани масловки в буркани
За да ги мариновате, ще са ви необходими около 1.5 кг гъби, които не се измиват, а с помощта на четчица само се почистват...
Задушени масловки в масло и копърГъбите и лукът се почистват и измиват. Нарязват се на едро. На слаб огън се загрява маслото и в него се задушава лукът. Когато поомекне, се добавят...
1
Непознатите гъби: Гъба Анасонка
Гъбата с интересно име Анасонка носи латинското наименование Clitocybe odora и принадлежи към семейство Tricholomataceae - Есенни гъби....
Непознатите гъби: Гъба Лисичка
Лисичка е интересно име за гъбка. Непозната е, както много други гъби в България....
Непознатите гъби: Бадемова гъба
Бадемовата гъба носи интересно име и е вид ядлива гъба, която се среща в нашата страна....
Пържена бозалъшка гъбаИзчистваме и измиваме гъбите (в тази рецепта гъбата е само една).
Нарязваме я на едри парчета и слагаме да се пържи с малко вода и масло....
12
Как да съхраните гъби Масловка за дълго
Наред с манатарката масловката се води за една от най-вкусните гъби. Масловките са по-често срещани в Южна България....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 8
53
44
30
21
10
Дай твоята оценка: