Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Готви Патица
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Патица в тестоКогато ястието се изпече, махаме кората, а месото нарязваме на тънки филийки и поднасяме с гарнитура по избор!
Патицата в тесто е готова....
Патица с триеница
Патицата я почистваме, измиваме и сваряваме в подсолена вода. След което я нарязваме на порции....
Патица с мащерка
В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби....
Патица с портокалиНамазваме печената патица с глазурата и печем още 30 минути (около 2.5 часа общо).
Ако глазурата започне да изгаря, покриваме с фолио....
3
Патица с маслини
Маслото и 1 лъжица олио се сгорещяват, прибавя се почистената и подсушена патица, а също така и нарязаните на парченца лук и моркови....
Патица с круши
Когато патицата почти се изпече, съберете мазнината от печенето и деглазирайте с шерито, като ги смесите в тиган....
Патица в гювеч
Почистете патицата добре, като измиете и нарежете дреболийките й. Осолете я добре вън и вътре и поръсете с малко черен пипер....
Патица с бираВърху тях сложете двете патици. Надупчете кожите им с вилица или остър нож и ги овкусете със сол и пипер....
1
Патица с лимонОсолете патицата, поръсете я с черен пипер и сока от лимона. След 15 мин я намажете с маслото и я сложете да се пече с виното....
2
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: