Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Праве Руски Квас
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Оставят се за 2 дни на топло и 2 дни на хладно. След това квасът е готов за консумация....

Той е лишен напълно от лед и се смята за най-безопасния сладолед.
Руският пломбир се е появил в средата на 18 век в Русия....

Класическият квас се прави от сушен хляб, който се залива с вряла вода, добавят се захар, мая и мента....

1

Разлейте кваса в бутилки, затворете ги хубаво и оставете 5-6 часа на топло.
След това ги вкарайте в лед.
Лимоновият квас е готов!...

1

Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....

И така всеки път се изхвърля част от сместа, за да не се натрупва голямо количество квас....

Можете да пробвате вкуса на кваса всеки ден, за да се провери дали вече е ферментирало цвеклото....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: