Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Луканка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Месото се нарязва на парчета и се овкусява с посочените подправки. Оставя се да преседи с тях едно денонощие.
И след това се смила на кайма....

Вижте и как да съхраним луканката си, както и кои подправки да сложим в луканка....

Вижте също защо се слага захар на луканките и разберете как да си направите телешка луканка....

За луканката:
За рецептата използвах чопър, но може да се използва и месомелачка....

1

Сушенето на луканката трае от 30 до 60 дни.
Домашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...

Нареждаме парчетата луканка и чушка.
Покриваме обилно с настъргания кашкавал. Печем на 180 градуса в нагрята фурна до златисто....

3

1

Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност....

Подредете луканката, аз обичам да слагам и тънки кръгчета лук, посолете леко при нужда и поръсете с кашкавала....
Рейтинг
4
Общо гласували: 5
53
40
31
21
10
Дай твоята оценка: