Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Трахана
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След като сме оставили да се свари траханата и е готова, се добавя и запръжката....

В една голяма тенджера слагаме малко мазнина и сухата смес трахана и запържваме за около една минута, докато излезе ароматът на траханата....

Добавя се 2 в.ч. вода и отново се разбърква. След това се изсипва върху сварените трахана и булгур.
Оставя се да заври отново....

Завиваме плътно капака на нашата трахана и настройваме на същата програма за 90 минути....

Добавете задушеното зеле, разбъркайте добре и варете до готовност на траханата....

2

Тази трахана е мокра трахана и се поставя на студено място, за да се прекъсне процеса на маята - с помощта на солта и студеното време няма да втасва...

Траханата се вари до готовност, а 10 минути преди да се свали от котлона се прави запръжката от мазнината, лукът и червения пипер....

2
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 5
50
43
31
21
10
Дай твоята оценка: