Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Костур
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След като наловя няколко парчета ивичест (или обикновен костур) в магазина или имам успешен улов, им махам кожата, подправям със сол, пипер и зехтин...

1

Изчистете костурите от глави, опашки и кости, като разделите всяка на 4 парчета. Трябва да се получат общо 8 филета. Осолете ги леко....

Готовият костур по италиански сервирайте топъл в компания със свежа салата и хубаво бяло вино.
Добър апетит!...

Размразете рибата (ако е била във фризера). Смесете в малка купа сладкото от портокал и сока, добавете оцета, зехтина, магданоза. Овкусете със сол...

Печете за около 20 минути в загряна на 170-180°C фурна - до готовност на костура....

Върху него се полагат филетата от костур и между тях се подреждат маслините и скилидките чесън - необелени и леко смачкани, за да пускат аромат....

Обелете морковите и ги нарежете на шайби, запържете ги в сгорещеното масло. Нарежете филето на парчета, овкусете с подправката за риба и запържете...

Към соса прибавете шафрана и оставете да ври, докато се посгъсти. Свалете соса от котлона и прибавете към него сметаната....

Бъркайте, докато леко се сгъсти, и сложете вътре парчетата риба, за да се сготвят напълно - в зависимост от дебелината - от 3 до 5 минути на слаб...

2
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: