Gotvach.bg»Избрани Колекции»Оризов Оцет
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Оризов ОцетКитайският оризов оцет се приготвя от huangjiu-тип оризово вино.
Японският ориз оцет е познат като komezu или su. Той е доста мек и приятен....
Кулинарно приложение на оризовия оцет
Има няколко вида оцет като най-основно можем да ги разделим на ябълков, винен, балсамов, оризов....
Да си направим оризов оцет в домашни условия
Оризовият оцет се прави от оризово вино, но за приготвянето му може да се използва и само ферментирал ориз....
Оризов сладкишОризът се сварява на каша с млякото и 3 чаени чаши вода, охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захар на вкус....
1
Оризов пудинг
Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате....
Оризов омлетСлед като и това е свършено, разделяте на две ориза и в една купичка чуквате 2 от яйцата и слагате едната половина ориз....
1
Оризов хляб
Смесете останалото брашно със солта, ориза, олиото и втасалата мая и замесете тестото....
Оризов клин
В тенджера с подсолена и вряща вода около 1 л слагаме ориза да ври. Като се свари, слагаме да изстине малко и слагаме яйцата и сиренето....
Ябълков оцетНастържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място...
2
Малинов оцет
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан.
Залейте ги с оцета.
Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце....
Рейтинг
3.4
Общо гласували: 10
51
45
31
23
10
Дай твоята оценка: