Gotvach.bg»Избрани Колекции»Печен Картоф Ветрило
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пека ветрилото от патладжан във фурната около 50 минути на средна температура до готовност....

След това се измиват под течаща вода и се притискат в основата с ръце, така че да придобият форма на ветрило....

Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките.
Тиквичките се нарязват по дължина, но не до края.
Както са нарязани, тиквичките се бланшират...

Подберете няколко по-големи картофа, обелете ги и направете в тях напречни разрези, но без да стигате докрай. Овкусете със сол и черен пипер....

Поливаме всичко с малко мазнина и печем в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути....

Нарязваме на дължина патладжаните и ги осоляваме, като ги оставяме да се отцедят, след това ги измиваме с топла вода и ги пържим в горещо олио....

Върнете във фурната патладжанените ветрила за още десетина минути, след това извадете патладжаненото ветрило с плънка, поръсете го с настърган кашкавал...

2
Рейтинг
4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: