Gotvach.bg»Избрани Колекции»Пилешка Капама
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пилешка капама с гъбиОтстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла....
Пилешка капама от БанскоНарежете цвеклото на парчета. Оризът се запържва, докато стане "прозрачен".
7-8 листа от зелето се запазват цели, а останалата част се нарязва...
1
Капама в гърне
Залейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти.
Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла....
Капама в тикваЗатваря се с капака пълнената тиква и се увива плътно с фолио.
Капамата в тиква се пече около 100 - 120 минути на 200 градуса....
1
Капама в гювечНа дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа.
Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица...
3
Капама в Crock-pot
Накрая запичаме кавърмата във фурната за 20-30 минути, така както си е в съда, но без капака.
Лесната капама е готова....
Капама с домашен петел
Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.
Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.
Капамата с домашен петел е готова....
Капама с лозови листаНарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете.
Нарязаните на ивички листа посолете и...
1
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
53
43
31
22
10
Дай твоята оценка: