Gotvach.bg»Избрани Колекции»Подправки за Панагюрска Луканка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Месото се нарязва на парчета и се овкусява с посочените подправки. Оставя се да преседи с тях едно денонощие.
И след това се смила на кайма....

След това веган луканката се оставя за още няколко дена да изсъхне хубаво. Готовата луканка се обръща всеки ден....

1

Сушенето на луканката трае от 30 до 60 дни.
Домашната луканка по селски е по изпитана рецепта, опитайте и вие!...

За луканката:
За рецептата използвах чопър, но може да се използва и месомелачка....

Месото /смляно/ се омесва добре с подправките.
Преседява 24 часа, като през това време се омесва няколко пъти, за да се овкуси добре....

След това поставете от нарязания лук и магданоз, след това нарязана луканка и гъби, след това плочки сирене, а след това отново магданоз....

Тази домашна луканка с розмарин ще има деликатен аромат и ще придаде на колбаса уникален вкус, подобен на суджуците. Наздраве и добър апетит!...

Поръсва се със ситно нарязан лук, гъби, луканка и царевица. Отгоре се настъргва кашкавал и се пече във фурна на 200 градуса....

Разпределят се равномерно подправките върху каймата и хубаво се омесва.
Покрива се плътно и се оставя на прохладно место....

Нареждаме парчетата луканка и чушка.
Покриваме обилно с настъргания кашкавал. Печем на 180 градуса в нагрята фурна до златисто....
Рейтинг
4
Общо гласували: 6
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка: