Gotvach.bg»Избрани Колекции»Съхранение на Тикви
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Съхранение и консервиране на тиквиЗа по-дълго съхранение замразяването или консервирането на тиквата може да ви позволи да я използвате в храна през цялата година....
Хлебчета тикви с плънка
В хладка вода се разбърква сухата мая със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва средно меко тесто, което се намазва с олио...
Сок от тиква и портокал
Изцеждаме сока от портокалите. Тиквата запичаме във фурната на 180 градуса със захар.
След като е готова я смиламе на пюре. Слагаме на слаб огън...
Розички с тиква и ябълки
Яйцата се разбиват със содата, киселото мляко и брашното. Трябва да се получи средно меко тесто. Разделя се на 6 топчета и се точат на тънки кръгли...
Кекс с тиква и канелаС миксер се разбиват яйцата със захарта.
Добавят се олиото и киселото мляко с канелата, след това - тиквата и накрая - пресятото с бакпулвера...
5
Сладкиш с тиква и сметана
Приготвя се тестото, като пресятото брашно, захарта и солта се размесват и в средата се прави кладенче, в което се слагат жълтъкът, маслото и водата...
Пай с тиква и орехиПечем пая с тиква в загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути, след което го поръсваме с пудрата захар....
1
Кисел от тиква и портокал
Измивам, нарязвам и сварявам тиквата. Добавям портокаловия сок и в блендер ги пасирам.
Добавям захарта и всичко сипвам в малка тенджерка, като...
Баница с тиква и локум
Тиквата се рендосва на едро и се задушава в малко вода да омекне.
След това към нея се добавят настърганите ябълки и захарта.
Върху корите...
Десерт с тиква и бисквити
Варим тиквата, леко я отцеждаме. След като изстине малко я слагаме в блендера заедно с всички останали продукти до получаване на хомогенна смес....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: