Gotvach.bg»Избрани Колекции»Турски Пилаф с Ориз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


2

Пилафът се сервира топъл или студен според предпочитанията.
Този пилаф с ориз и фиде може да се използва към салати или като гарнитура....

В касерола загрейте двата вида мазнина. Обелете, измийте и нарежете лука/праза на дребно, а чорбаджийските чушлета на колелца. Сложете ги в мазнината...

След това прибавяме ориза и счуканите орехи, след което запържваме до покафеняване на фидето....

Върху така запържените продукти се разстила оризът и се залива с топла вода. Аз ползвам съотношението 1 чаша ориз към 3.5 чаши вода....
Рейтинг
4
Общо гласували: 6
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка: