Gotvach.bg»Избрани Колекции»Туршия от Чушки Козирог
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Оставете маринованите чушки козирог да престоят 1 час, за да се овкусят и консумирайте с мерак....

Измиваме чушките, нарязваме ги на едри парчета и ги прибавяме към врящите домати.
Така всичко заедно оставяме да ври още 15 минути....

Чушките се почистват (може да им се отрежат дръжките, за да не заемат място) и се опърлят (за да не цапаме котлона, може да ги опърлим в тиган с тънко...

Туршията се разклаща ежедневно в продължение на една седмица, след което е готова за консумация....

Притискат се добре и туршията се залива със саламурата от варенето.
Туршията от чорбаджийски чушки е готова....

Изтърбушваме зелените чушки, пълним ги със зелето и морковите и ги нареждаме в буркани.
Заливаме с изстиналата саламура....

Всички количества са в зависимост от количеството чушки, което ще използвате. Подберете прави и месести чушки....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 10
52
44
32
22
10
Дай твоята оценка: