Gotvach.bg»Избрани Колекции»Хляб с Спелта в Хлебопекарна
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Пресейте двата вида брашно в купа, направете кладенче и в него сипете водата, залейте я с оцета и когато се образуват балончета налейте айряна, в...

1

Извадете от фурната хляба от спелта с ръжен квас и преместете върху решетка да изстива....

Маха се капакът и хлябът се пече още 15-18 минути на 220°C. Изважда се от тенджерата и се оставя да се охлади при стайна температура....

Пъхнете тавичката с хляба със спелта и печете 15 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и печете още 15-20 минути или до суха клечка...

Съхранявайте спелтата на сухо и хладно място.
Спелта в кулинарията
На първо място от спелтата се приготвят невероятни хлебчета и хляб....

3

3

Поднесете пълнозърнестия хляб от спелта с ленено масло и семе след като е изстинал.
Добър апетит!...
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 7
52
44
31
20
10
Дай твоята оценка: