gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»5 начина да пречистите организма си от токсини

5 начина да пречистите организма си от токсини

ХрисиХриси
Новак
14840
глухарче за пречистване на организма
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Модерен сушилник за чинии и прибори Лукс
45.00 лв.
Виж ››

Ежедневно в тялото ни попадат редица токсини и замърсители, които с течение на времето биха могли да увредят организма. За щастие, има начини да пречистите тялото си с природни естествени продукти. Ето 5 предложения, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре:

1. Глухарче – отговаря за защитата на черния дроб и бъбреците, и по-точно предотвратя образуването на камъни в тях. Ако имате високо кръвно, растението би ви помогнало и за това. Използва се и за цялостно пречистване на организма, при лишеи, обриви и сърбеж.

2. Куркума – популярната подправка е известна със своите антиоксидантни и антибактериални свойства. Ползва се за детоксикация на организма, предпазвайки черния дроб от инфекции. Смело намира приложение в редица диети, защото регулира кръвната захар и предотвратява качването на излишно тегло.

куркума за пречистване на организма

3. Млечен бодил – той защитава черния дроб и помага при възпаление или други проблеми, свързани с него. Регенерира клетките и съдейства за производството на нови. По този начин, черния дроб бива укрепен, подсилен и функциониращ правилно.

4. Бентонитова глина и фибри – тя е едно от най-ефикасните средства срещу токсини. Притежава свойството да поглъща и унищожава вредните вещества и тъкани в организма. Най-добре изпълнява функцията си в чревната флора. Нейните лечебни качества са доказани за абцеси, язва, инфекции, възпаление и ранички.

5. Репей – това е растение, което унищожава вредителите в червата. То помага за премахването на токсини, като съдейства за разграждането и разграничаването им от полезните вещества. Предпазва от натрупването на свободни радикали, улеснява храносмилането и подсилва косата, ноктите и добрия вид на кожата.

Сега, след като се запознахте с някои полезни растения, които могат да ви помогнат да пречистите организма си от токсини, е време да ги включите в списъка си за пазаруване. Набавете си ги и нека имате поне по едно от тях под ръка. Трябва да се стремим да опазим организма и тялото си от вредителите, защото те са много и неизбежно се сблъскваме с тях всеки ден.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest