gotvach.bg»Статии»Диети»Диета с елда и яйца

Диета с елда и яйца

Диета с елда и яйца
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Независимо дали сте увеличили обиколката по празниците или се опитвате да се отървете от последните няколко килограма, които ви делят от перфектната фигура, бързото отслабване е далечна мечта, позната на всеки от нас.

За щастие има полезни диети, които могат да ви помогнат да се отървете от последните няколко килограма, и то за нула време. Една от тези диети е диетата с елда и яйца.

Същност и предимства на диетата с елда и яйца

Диетата с елда и яйца е кратка диета, която може да ви осигури бързо отслабване до 5 килограма, като това, разбира се, зависи както от човека, така и от начина му на живот. Ако водите по-активен живот, то това определено ще помогне за по-добри резултати. Същото важи и ако метаболизмът ви е по-бърз, тъй като всеки човек е различен. Но най-често хората, които завършват успешно диетата с елда и яйца забелязват загуба на тегло около 4-5 кг.

Диетата с елда и яйца продължава 10 дни (силно препоръчително е да не се надвишава този период, защото това може да доведе до здравословни проблеми) и може да се прави на всеки 4-5 месеца (по-често от това също не е препоръчително).

Диета с елда

Диетата включва двудневен хранителен режим, който се повтаря пет пъти през тези десет дена. Ето го и него:

Ден първи:

Закуска: За закуска ви се полага една паничка каша с елда като можете да я направите с гореща вода или с прясно мляко с ниска масленост.

Обяд: Обядът ви трябва да включва две сварени яйца в комбинация със салата от моркови, лук и сварено цвекло. Позволено е растително олио в салатата, ако ви е твърде безвкусно. Това важи и за останалите ядения, които включват салати.

Диета с елда и яйца

Вечеря: Вечерята е почти същата като обяда - салата от зеле и моркови заедно с 2 сварени яйца.

Ден втори:

Закуска: Закуската е същата като тази през първия ден - каша с елда с вода или прясно мляко.

Обяд: Обядът, който ви се полага за всеки втория ден, е салата от зеле и моркови с малко обезмаслена извара.

Вечеря: Вечерята за всеки втори ден трябва да се състои от две сварени яйца с един морков като морковът може да го гризкате или да си го направите на салата, но без да я овкусявате.

От особено значение е и приемът на течности. Всеки ден трябва да приемате минимум 2 литра вода, като отделно ви е позволено кафе и чай, но без захар, мляко или други подсладители. Също така не са позволени никакви междинни хранения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest