Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Най-мощните подправки за повишаване на имунитета

Най-мощните подправки за повишаване на имунитета

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
971162k
Най-мощните подправки заповишаване на имунитета

Подправките могат да променят вкуса и аромата на ястията. Казват, че правилно подбраните подправки са тайната на вкусните гозби. Но освен с кулинарните си качества някои от тях се славят и с ползите си за човешкото здраве. Кои са най-мощните подправки за усилване на имунитета?

Джинджифил

Известно е, че джинджифилът подобрява храносмилането и има антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, което го прави мощен имуностимулатир. Освен това предотвратява кашлица и настинка. Чаят от джинджифил е известен и с лечението на болки в гърлото и обикновени настинки.

Чесън

Чесънът е много мощен антимикробен агент, който има подобряващи имунитета ефекти. Препоръчително е да го нарежете на ситно и да го сдъвчете суров. Също можете да го добавяте в салата от свежи зеленчуци, студени супи, например доматена супа, както и гаспачо.

Черен кимион за висок имунитет

Черен кимион

Това е добър източник на антиоксиданти. Тези семенца имат антимикробни, противовъзпалителни и антибактериални свойства. Те помагат за повишаване на имунитета и предизват голям интерес в сезоните на настинки и грипове. Могат да се приемат самостоятелно или да се добавят като поръска на печива - вити баници, питки, погачи, а също и към различни салати.

Куркума

Тази жълта подправка е противовъзпалителна и мощен антиоксидант. Куркумата е често срещана индийска подправка, която се добавя към рецепти за къри. Освен това златното мляко с куркума успокоява гърлото при кашлица и настина. Действа имуностимулиращо и зареждащо за цялото тяло.

Куркума при настинка

Черен пипер

Черният пипер е много популярна поправка. Може да се добавя на печено месо. Или на различни салати и любими супи. Подходящ е за всякакви видове ястия. Притежава противовъзпалителен ефект и е мощен имуностимулатор. Черният пипер, приет заедно куркума, е изключително добра идея, тъй като пиперинът, който се намира в черния пипер, подобрява усвояването на куркумин от куркума.

Подправките са висок имунитет са ароматни и завладяващи. За да се радвате на добри защитни силни, добавяйте ги често в яхнии, сосове, паста, ястия с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest