gotvach.bg»Статии»Любопитно»Заместители на краве масло

Заместители на краве масло

Заместители на краве масло
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Качество без компромис:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
Виж ››

Синоним на щастливите детски дни е представата за филията домашен хляб с масло - ароматна и вкусна и хранителна закуска.

На порасналите вече деца също не се услажда сандвичът със сирене или сьомга без маслото, намазано на хлебчето.

Заради стройната фигура, влошеното здраве или опасността от болести, следствие на свръхтегло е добре да имаме алтернатива на кравето масло, както и такава, която може да замести всяка животинска мазнина.

Когато прецените, може да използвате вкусното фъстъчено масло, както и всяко такова, произведено от различни ядки и семена. Така наречените тахани са идеални за намазване върху филийка. Освен това са много вкусни и доста полезни.

Авокадо

В много рецепти за отслабване се предлага замяната на маслото с месестата част на авокадото. Става доста вкусно и калорично със сирене и зеленчуци и така сандвичът не куца във вкусов аспект. Отделно авокадото е много богато на полиненаситени мастни киселини, а месестата му част много наподобява кравето масло по отношение на нежна консистенция и мазнота.

Плодово пюре

Ябълково пюре вместо масло

Тези, които водят строго здравословен начин на живот и хранене, отдавна са заменили кравето масло с постно, но в бисквитите слагат маргарин. У дома маргаринът е абсолютно взаимозаменяем с маслото. Но той се явява по-нездравословната храна от която и да е мазнина за готвене. Палмовото масло, трансмазнините, оцветителите, ароматизаторите и консервантите са вредни съставки, които ще консумирате, ако замените маслото с маргарин. Вместо него плодовите пюрета - ябълково, бананово, кайсиево, сливово пюре ще свършат същата работа в рецептите за пухкав кекс.

Кокосово масло

Кокосово масло вместо краве

То е идеалната алтернатива на кравето масло, както и на сиренето крема. Съдържа само една съставка и няма натрий и холестерол в състава си.

Зехтин

На пазара вече има втвърдени растителни масла с участието на зехтин - това е екзотично предложение с по-малко наситени мазнини от традиционното масло. Представляват растителен спрей от зехтин, произвеждащ наполовина по-малки емисии от парникови газове в сравнение с производството на масло от краве мляко.

Маслото Гхи

Гхи замества кравето масло

Това е краве масло, от което е отнета всичката вода и протеини. Съдържа мастна киселина, която намалява възпаленията и поддържа храносмилателната система. Масово се използва в индийската кухня.

Веганско масло

Тези предложения са обикновено на растителна основа. Едно от предложенията е масло от пюрирани лимонови зърна. Без глутен, без соя и на растителна основа. Консистенцията от лимоновите зърна е кремообразна с малко калории и мазнини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest