Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Алфа липоева киселина срещу наднормено тегло

Алфа липоева киселина срещу наднормено тегло

Диана ИвановаДиана Иванова
Новак
2676718
Алфа липоева киселина срещу наднормено тегло

Отслабването с използването на допълнителни лекарства набира все по-голяма популярност. Една такава добавка е Алфа липоевата киселина. Това е естествен антиоксидант, открит в много храни. Тялото също го синтезира, но в много малки количества. Основното предимство на хранителните добавки с това вещество е да насърчават загубата на тегло без стрес за тялото.

Какво е Алфа липоева киселина

Алфа липоевата киселина е аптечно витаминоподобно лекарство. Активното вещество е под формата на жълт кристален прах, водоразтворим и има горчив вкус. Най-често лекарството се предлага под формата на таблетки, капсули и прах. Но има и разтвори за инжекции. Когато отслабвате, можете да използвате хранителни добавки под всякаква форма на освобождаване.

Въздействие върху тялото на Алфа липоева киселина

При отслабване Алфа-липоевата киселина действа едновременно в няколко посоки, в следствие на които се получава желаният ефект:

- Намалява апетита, което помага при различни диети, когато има риск от отслабване. Веществото се предписва на диабетици, тъй като лекарството помага за нормализиране на липидния и въглехидратния метаболизъм.

- Намалява телесните мазнини. Това не са средства за изгаряне на мазнини, както твърдят търговците на хранителни добавки. Веществото просто не позволява да се отлагат нови мастни клетки, тъй като превръща въглехидратите в енергия.

- Пречиства организма. Участва в отстраняването на шлаки, токсини, соли на тежки метали. Окислява метаболитните продукти на мастните киселини и правилно ги отстранява от тялото.

Когато използвате лекарството, трябва да спазвате предпазните мерки. Той има противопоказания, така че е по-добре, първо, да се консултирате с лекар.

Правила за приемане на Алфа липоева киселина

Алфа липоева киселина

За да помогне Алфа-липоевата киселина, се нуждаете от спорт, тренировки, адекватно хранене и спазване на други нюанси на процеса на отслабване. Дозировката трябва да бъде:

- При просто физическо натоварване без цел намаляване на теглото е достатъчно 50 мг вещество на ден;

- За активна загуба на тегло - 200 мг наведнъж дневно.

- Не се препоръчва да се консумират повече от 600 мг на ден. Те трябва да бъдат разделени на 3 дози. По-добре е концентрацията да се увеличава постепенно, като се започне от 50-100 мг и се повиши до 600;

- Най-доброто време за прием е сутрин или веднага след тренировка. Трябва да пиете лекарството на празен стомах, половин час преди хранене.

Внимание! Когато се приемат, таблетките и капсулите трябва да се поглъщат без дъвчене и незабавно да се измият с чиста вода.

Нежелани реакции от Алфа липоева киселина

Алфа липоева киселина срещу наднормено тегло

При използване на липоева киселина реакцията на организма не е съвсем очаквана. Страничните ефекти са редки, но ако се появят, трябва да спрете приема на добавката и да се консултирате със специалист. Наблюдават се следните нежелани реакции:

- отвращение към храната, пълна загуба на апетит;

- постоянни главоболия;

- повишено изпотяване и сухота в устата;

- проблеми със съня.

Противопоказания при прием на Алфа липоева киселина

Не се препоръчва приемът на Алфа липоева киселина в следните случаи:

- по време на бременност и кърмене;

- деца под 16 години;

- с алергични реакции и индивидуална непоносимост към лекарството;

- възрастни над 60 години;

- с високо кръвно налягане;

- докато приемате определени лекарства.

Внимание! Алфа липоевата киселина е само помощно средство за изгаряне на мазнини. За да отслабнете, все още се нуждаете от упражнения и правилно хранене.

Вижте още:

- Алфа липоева киселина като мощен антиоксидант;

- Всичко за липоева киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest