Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какво е озониран зехтин и как е полезен

Какво е озониран зехтин и как е полезен

Какво е озониран зехтин и как е полезен

Озонираният зехтин е мощен естествен лек за различни здравословни проблеми, особено тези, свързани със здравето на кожата.

Какво е озонирано маслиново масло

Озонираният зехтин се произвежда от висококачествен, органичен, необработен, студено пресован зехтин, преминаващ през процес на „инжектиране на озон“, при който бълбука озон в течността за продължителен период от време.

Много компании използват евтин генератор на озон с коронен разряд, който може да доведе до замърсяване. За чистота и качество винаги трябва да се използва генератор на студен плазмен озон. Когато търсите висококачествен източник на озониран зехтин, попитайте компанията дали използва корона или студена плазма.

Озонът е реактивен газ и е много труден за стабилизиране, но преминавайки през маслото, съдържащо се в озоноустойчив контейнер, озоновият газ започва да взаимодейства и да се стабилизира в маслото. Тъй като се обработва непрекъснато, озонът бавно започва да превръща течната форма на маслото в почти бяла паста.

Основните ползи и употреби на озонирания зехтин

Озонираният зехтин има различни ползи за здравето, но най-често се използва за състояния на кожата, подобно на терапевтичен мехлем или крем. Като масажна паста, озонидът действа като антиоксидант, позволявайки на млечната киселина и токсините да бъдат освободени от порите на кожата. Други предимства включват:

- стимулира растежа на кожните клетки;

- ускорява заздравяването на кожни рани и язви;

- почиства и стерилизира епидермиса;

- намалява отока и зачервяването;

- успокоява нервите и намалява дискомфорта при кожни заболявания;

- може да увеличи клетъчната функция и клетъчната памет;

- действа като ловец на свободните радикали и вредните токсини;

- действа като овлажняващ балсам за лице (оставете за 20 минути и незабавно отстранете след това);

- подпомага заздравителните процеси и намалява белезите;

- подпомага здравословното състояние на кожата;

- успокоява рани от животни.

Основните ползи и употреби на озонирания зехтин

Озониран зехтин – други употреби

Освен за кожата озонираният зехтин има и други ползи и приложения като:

- за премахване на грим;

- срещу слънчево изгаряне на кожата;

- ухапвания и ужилвания от насекоми;

- инфекции на мастните жлези (потни);

- натурален дезодорант за подмишниците;

- хемороиди — едно от най-добрите природни средства;

- възпалени мускули (втрийте като масажна паста);

- намаляване на целулита;

- срещу бръчки;

- трихофития;

- рани от залежаване;

- порязвания и изгаряния;

- кожни дрожди;

- обрив от памперс;

- дерматит.

Кой е създал озонирания зехтин

Кой е създал озонирания зехтин

Генераторът за озониране някога е бил разработен от Никола Тесла. Никола Тесла (1856-1943) е известен сръбски гений и изобретател, патентовал огромен брой изобретения. Той разработи например променлив ток и безжично предаване на данни. Да не говорим, че неговите изследвания са в основата на рентгеновата технология, радара, електронния микроскоп и микровълновата печка.

Малко след като патентова своя озонов генератор, Никола Тесла основава компанията Тесла Озон (Tesla Ozone Co.) и започва да озонира зехтин. Процесът му на озониране отнема седмици. Озоновият генератор на Тесла бавно избутва озона през маслото в електромагнитна среда.

Това е каталитична реакция, която на практика изгаря зехтина и по същество променя неговия състав. В зехтина се образува съединение, наречено C10H18O3. Днес са разработени по-ефективни и по-бързи производствени методи за озониране. Към маслото се добавя разтворител, който улеснява преминаването на озона. Силата и качеството на озонирания зехтин зависят много от методите на озониране.

Генераторите на озон, разработени от Тесла, в момента се използват като пречистватели на въздуха и за дезинфекция на болнични помещения. Озонът ефективно премахва миризмите и микробите от помещенията. Озонираният зехтин остава маргинален продукт.

Вижте също:

- Сигурни ползи от зехтина

- Как да проверим качеството на зехтина

- Видове зехтин и как да ги ползваме

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен